Foto:  Ariën Rasmijn

Foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD — Aruba lobbyt in de regio voor een niet-permanente zetel voor het Koninkrijk der Nederlanden in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders bedankte premier Mike Eman voor de inzet van Aruba om bij landen in de regio stemmen te winnen voor de verkiezingen voor de zetel volgend jaar.

Verder sprak de minister van Buitenlandse Zaken zich uit voor goed nabuurschap met Venezuela, een van de onderwerpen waar hij en Eman gisteren over vergaderden. Koenders is momenteel op Curaçao voor het Koninkrijksoverleg Buitenlandse Betrekkingen. Daarna blijft hij nog enige tijd in de regio en bezoekt hij onder meer Cuba.

Minister Koenders sprak de lokale pers toe na zijn jaarlijkse overleg met premier Eman

Door: Ariën Rasmijn