Koning Willem Alexander en koningin Máxima schuiven aan tafel bij docenten en jongerenwerkers. Rechts: gouverneur Fredis Refunjol. Foto: Ariën Rasmijn

Koning Willem Alexander en koningin Máxima schuiven aan tafel bij docenten en jongerenwerkers. Rechts: gouverneur Fredis Refunjol – foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD — Op de tweede dag van hun korte bezoek aan Aruba spraken koning Willem Alexander en Koningin Máxima met deelnemers aan het project ‘Kansen voor Jongeren in de Caraïben’, waar onder meer het Oranjefonds sponsor van is. Dit programma helpt jonge dropouts en jongeren die kans lopen om vroegtijdig van school te gaan om alsnog aan een diploma te komen.

Op Aruba zijn twee projecten hieraan verbonden, een van de Stichting Reclassering en een van het Heart Centered Leadership Foundation. Verder zijn onder meer de avond-mavo en CEDE Aruba aan het project verbonden. Het koninklijk echtpaar sprak onder meer met docenten, hulpverleners en jongeren.

Een reportage van Ariën Rasmijn