Sombra di Kolò Youth Expo  |Foto Dick Drayer

Sombra di Kolò Youth Expo |Foto Dick Drayer

WILLEMSTAD – Sombra di Koló Youth Expo is een collectie van verschillende artistieke expressies van scholieren die de documentaire Sombra di Koló hebben gezien. Deze film van Angela Roe, Selwyn de Windt en Hester Jonkhout zet het taboe op kleur in de Curaçaose samenleving op de agenda.

De expositie geeft ruimte aan kunstwerken die een positief geluid tegen racisme willen laten horen. Op creatieve wijze hebben de jongeren die meedoen aan de expositie een boodschap willen geven voor de inwoners van Curaçao tegen discriminatie.

Rap
Meer dan 600 scholieren zagen de film in Teatro Luna Blou en een deel van hen vertaalden hun gevoel daarover in een brede oogst van posters, gedichten, tekeningen en schilderijen. Tijdens de opening van de tentoonstelling werden ook Facebook-pagina’s, kalenders, drama en zelfs een echte rap gepresenteerd.

Met de expositie willen de filmmakers het Curaçaose publiek, maar ook jeugdorganisaties, bestuurders en politici duidelijk maken dat een maatschappij met zoveel verschillende etnische groepen en een racistische erfenis moet waken voor ongelijkheid, onbegrip, discriminatie en uitsluiting.

De gratis tentoonstelling staat in de Nationale Bibliotheek aan het Waaigat in Willemstad en duurt nog tot 7 mei.

Door Dick Drayer