THE BOTTOM – De Amerikaanse student Kavya Guda (24) van de Saba University School of Medicine is waarschijnlijk om het leven gekomen door een misdrijf. Bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk is deze week een sectie op het lichaam van de vrouw verricht en de voorlopige conclusies wijzen uit dat er uitgegaan moet worden van een misdrijf.

Het zal nog enkele weken duren voordat het onderzoeksteam beschikt over de volledige resultaten van het onderzoek door het NFI. De jonge vrouw werd woensdag 15 april door een vriend dood aangetroffen in haar appartement in The Bottom.

Het Korps Politie Caribisch Nederland heeft het team dat onderzoek doet naar de dood van de student uitgebreid. Dat team was al versterkt met specialisten van het Recherche Samenwerking Team (RST). Ook het Openbaar Ministerie maakt extra mankracht vrij.

Getuigen
Het horen van getuigen wordt bemoeilijkt doordat veel studenten van de school vorige week van het eiland zijn vertrokken voor de voorjaarsvakantie. Het onderzoek zal zowel vanuit Saba als vanuit Bonaire worden uitgevoerd.

Door Leoni Leidel-Schenk