James Kroon ta keda den Bestuurscollege

James Kroon blijft in het bestuurscollege

KRALENDIJK – Met steun van de coalitie van Demokrat-UPB worden Clark Abraham en Benito Dirksz gedeputeerden in het bestuurscollege. James Kroon blijft zitten als gedeputeerde van de UPB. Zondagavond presenteerde Demokrat de twee kandidaten op de algemene vergadering van de partij.

Afgelopen vrijdag ondertekenden Demokrat en UPB een regeerakkoord na ongeveer twee weken onderhandelen. Dit gebeurde toen de onderhandelingen tussen Movementu di Pueblo Boneriano (MPB) en Demokrat mislukt waren.

De nieuwe partij MPB met Elvis Tjin Asjoe als politieke leider won de eilandraadsverkiezingen op 18 maart. De PDB eindigde op de tweede plaats en de toenmalige regeringspartij UPB als nummer drie.

Clark Abraham, die bij de laatste verkiezing de meeste voorkeursstemmen had, heeft geen ervaring met openbaar bestuur. Hij heeft altijd in de publieke sector gewerkt, net als Benito Dirksz, die onder andere directeur is van het bedrijf Special Security Services (SSS).

Morgen worden de drie gedeputeerden tijdens de eilandsraadvergadering ingezworen.

Bron Èxtra Boneiru