Het lichaam van de student werd vanochtend vroeg in een zwarte bus vervoerd naar het vliegveld - foto: Hazel Durand

Het lichaam van de student werd vanochtend vroeg in een zwarte bus vervoerd naar het vliegveld – foto: Hazel Durand

THE BOTTOM – Het lichaam van de Amerikaanse 24-jarige vrouwelijke student van de Saba University School of Medicine is onderweg Nederland voor autopsie. De eerste resultaten van de sectie worden door het team van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in de loop van de week verwacht.

De familie van de vrouw is op Saba geïnformeerd. Zij willen de identiteit van hun dochter, die woensdag dood werd gevonden in haar appartement in The Bottom, voorlopig geheim houden. Nu nog niet duidelijk is wat de oorzaak van het overlijden is en of er dus sprake is van een misdrijf, stemt het Openbaar Ministerie in met de wens van de familie.

De politie meldt dat bij het onderzoek, dat de naam ‘Hector’ heeft gekregen, een gerechtelijke sectie noodzakelijk is. De omstandigheden waaronder de vrouw is aangetroffen geven geen uitsluitsel over de doodsoorzaak. De volledige sectie omvat ook onderzoeken die meer tijd vergen. De definitieve en volledige bevindingen zullen wat langer op zich laten wachten.

Reputatie
De gemeenschap op het normaal rustige Saba is in rep en roer sinds de dood van de student. Veel Sabanen vrezen dat als blijkt dat het gaat om een misdrijf, het grote impact zal hebben op de tot nu toe onbedorven reputatie van hun eiland.

De lokale politie benadrukt dat totdat de onderzoeksresultaten binnen zijn en naast de bevindingen van onder andere getuigenverklaringen zijn gelegd, geen mededelingen over de toedracht worden gedaan. Eerdere conclusies getrokken uit geruchten zijn volgens de politie voorbarig.

Door Hazel Durand