THE BOTTOM – Het lichaam van de Amerikaanse 24-jarige vrouwelijk student van de Saba University School of Medicine wordt waarschijnlijk dit weekend naar Nederland gestuurd voor autopsie.

De politie meldt dat het onderzoeksteam vandaag getuigen heeft verhoord die in contact waren met de student. De politie is vooral geïnteresseerd in haar gedrag voorafgaande aan 15 april, de dag waarop zij door een kennis dood werd aangetroffen in haar appartement.

Het horen van getuigen wordt bemoeilijkt doordat het trimester voor de studenten op Saba op zijn einde loopt en veel studenten voor een verblijf bij hun familie van het eiland vertrekken.

Het onderzoeksteam is versterkt met rechercheurs en specialisten vanuit Bonaire. De aanwezige plaatsvervangend officier van Justitie heeft ook hulp gekregen van een officier uit Bonaire.

Huiszoekingen
Onder leiding van de rechter-commissaris zijn er gisteren doorzoekingen uitgevoerd in de woning van de overleden vrouw en van een kennis. De woning van de kennis is aan een onderzoek onderworpen omdat het team er rekening mee houdt dat er informatie over contacten en activiteiten van de student gedurende de laatste dag van haar leven kan worden gevonden.

Door Hazel Durand