Nagico-voorzitter Imran McSood Amjad - foto: Today / Hilbert Haar

Nagico-voorzitter Imran McSood Amjad – foto: Today / Hilbert Haar

PHILIPSBURG – Verzekeraar Nagico is in gesprek met een Chinees verzekeringsconglomeraat over de vorming van een strategische alliantie. Nagico’s voorzitter Imran McSood Amjad heeft bevestigd dat er gesprekken gaande zijn, maar zegt dat er nog niets is getekend en dat de samenwerking alleen doorgaat als de Chinese investeerder akkoord gaat met Nagico’s voorwaarden.

McSood kan de naam van de Chinese verzekeraar nog niet vrijgeven omdat de onderhandelingen verlopen onder een vertrouwelijkheidsclausule. Hij zegt dat de groep een waarde heeft van meer dan 50 miljard dollar, dat het conglomeraat belangen heeft in twee herverzekeraars en dat het verzekeringsmaatschappijen bezit in de Verenigde Staten en Portugal.

“We willen uitbreiden in Spaanstalige markten in Puerto Rico en Latijns Amerika”, aldus McSood. “Daar is kapitaal voor nodig. Het gaat om uitbreiding dus er is geen sprake van dat er ontslagen gaan vallen.” Het personeel van Nagico is op de hoogte van de gesprekken die vijf maanden geleden zijn begonnen.

De Chinese investeerder wil een belang van 70 procent in Nagico, maar daar gaat Mcsood niet mee akkoord. “Dan kan ik net zo goed het hele bedrijf verkopen. Ik wil de controle over Nagico behouden. Ik blijf aan het roer.”

Sociale rol
Nagico zal haar sociale rol in het Caribisch gebied onaangetast laten, zegt McSood. De verzekeraar begon in 1982 met een kapitaaltje van 75.000 gulden. Inmiddels is de waarde van het bedrijf opgelopen tot 200 miljoen dollar.

Door Hilbert Haar