Frits Goedgedrag - foto: Extra Boneiru

Frits Goedgedrag – foto: Extra Boneiru

KRALENDIJK – Staatssecretaris Sander Dekker heeft oud-gouverneur Frits Goedgedrag benoemd tot bemiddelaar in het conflict dat ontstaan is tussen de Scholengemeenschap Bonaire (SGB) en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

“Als gedeputeerde van Onderwijs heb ik met het bestuur van de SGB om de tafel gezeten om te onderzoeken wat het probleem is”, benadrukte gedeputeerde Jona Chirino gisteren tijdens een persconferentie.

“Ik heb gesprekken gevoerd met de staatssecretaris, de docenten en de ouders. De regering probeert de intermediair te zijn, of fungeert als brug tussen het ministerie van Onderwijs en het bestuur van de SGB”, aldus de gedeputeerde.

Dekker stuurde bijna twee weken geleden het SGB-bestuur naar huis. De aanleiding is een zeer kritisch rapport van de onderwijsinspectie. Het bestuur van SGB heeft vorige week in een brief aan de staatssecretaris gevraagd om meer tijd en het benoemen van een Seniorenraad, om het bestuur bij te staan.

Gisteren vroeg staatssecretaris Dekker de gedeputeerde om bij de besprekingen te blijven. Bovendien kondigde hij aan dat Goedgedrag deze week nog naar Bonaire vertrekt. “Dit is om een oplossing te vinden, niet alleen voor de volwassenen, maar ook een oplossing die ten goede komt aan de jongeren van de SGB, en de toekomstige generaties die daar naar school zullen gaan.”

Bron Èxtra Boneiru