Jongeren en kinderen lopen in en uit het Odulio Willems Stadion om een balletje te trappen | Foto: Elisa Koek

Jongeren en kinderen lopen in en uit het Odulio Willems Stadion om een balletje te trappen | Foto: Elisa Koek

WILLEMSTAD – Scholen, kinderen en andere sportievelingen kunnen weer terecht op de terreinen van Sentro Deportivo Kòrsou (SDK). De sleutels zijn overhandigd aan Fundashon Desaroyo Deporte Kòrsou (FDDK) en de deuren staan wagenwijd open.

“Er moeten nog wat kleine dingetjes gedaan worden”, vertelt Thakaidzwa Doran, directeur van FDDK. “Maar iedereen is al welkom. Na de vakantie zullen we de scholen ook benaderen en hen vertellen dat wij nu de leiding hebben.”

Een bijdrage van Elisa Koek

Niet alleen Doran is blij dat SDK de terreinen heropent heeft. Jongeren en kinderen lopen in en uit om een balletje te trappen. “We zijn allemaal heel blij dat het weer open is”, vertelt voetballer Francis. “We komen elke dag voetballen hier en op andere locaties werkte dat gewoon niet. Nu ben ik er weer elke dag!”

Onenigheid
Sinds begin dit jaar is er een dispuut gaande tussen de overheid en SDK. Hierdoor besloot SDK hun locaties af te sluiten. Doordat veel scholen gebruikmaken van de locaties, konden gymlessen en sportdagen niet meer doorgaan.

Ondanks dat SDK de terreinen heeft overgedragen aan FDDK, is het dispuut tussen premier Ivar Asjes en hen nog niet opgelost. Een rechter moet uiteindelijk gaan beslissen of de overheid behalve de terreinen, ook de schulden van SDK moet overnemen.

Door Elisa Koek