De spelers vieren feest in de spelersbus| Foto: Dick Drayer

De spelers vieren feest in de spelersbus| Foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – Het werd een memorabele avond in Willemstad. De eerste overwinning van bondscoach/adviseur Patrick Kluivert is een feit. De oud-international won met een mix van spelers van eigen en Europese bodem in een spannende wedstrijd van Montserrat met 2-1.

Niet iedereen zag alle doelpunten. Bij aanvang van de wedstrijd was het stadion in Brievengat net over de helft gevuld. Na de gelijkmaker van Montserrat was het stadion tot aan het dak gevuld.

Een bijdrage van Dick Drayer

Het publiek had een rotsvast vertrouwen in een goed resultaat en kreeg die ook. Het thuiszittende publiek wist tot vlak voor de wedstrijd niet of de wedstrijd zou worden uitgezonden. De voetbalbond had de interland achter de decoder verkocht, in een poging geld te verdienen. Zij kreeg daarmee de hoon van de sociale media over zich heen en koos vlak voor het beginsignaal eieren voor zijn geld.

De uitwedstrijd tegen Montserrat is dinsdag 31 maart. Dan moet het elftal van Kluivert het helemaal alleen doen. Er is niet genoeg vliegcapaciteit om een omvangrijke supportersschare naar het kleine eilandje in de Caribische zee te vliegen. Voor Darryl Lachman van FC Twente is dat geen probleem. “Wij kennen Montserrat nu: veel lange ballen naar voren en dan maar hopen op de goal. Als wij gewoon blijven voetballen, spelen we in juli tegen onze volgende tegenstander: Cuba.”

Door Dick Drayer