Verdediging in gesprek met de verdachten vorig jaar - foto: Belkis Osepa

Verdediging in gesprek met de verdachten vorig jaar – foto: Belkis Osepa

KRALENDIJK – Advocaat-generaal Ton van der Schans heeft tijdens de behandeling van het hoger beroep in de Zambezi-zaak lagere voorwaardelijke celstraffen geëist tegen de verdachten Ramonsito Booi en het echtpaar Burney en Ginia El Hage.

Het gerechtshof voorgezeten door rechter Ter Berg, boog zich over de aanklacht van valsheid in geschrifte in verband met hypotheekfraude en bouw van hun huis in de zaak tegen het echtpaar El Hage. Van der Schans liet tijdens de behandeling verschillende strafbare feiten laten vallen door onvoldoende bewijs. Booi stond weer terecht voor valsheid in geschrifte in verband met de koop van een terrein. De drie verdachten werden in april vorig jaar vrijgesproken van alle aanklachten.

Tegen het echtpaar El Hage is vier maanden voorwaardelijke celstraf geëist met een proeftijd van twee jaar en 200 uur aan dienstverlening. Booi hoorde zes maanden voorwaardelijke celstraf tegen hem eisen ook met een proeftijd van twee jaar en 240 uur aan dienstverlening.

De drie verdachten zijn weer door de Nederlandse topadvocaat Geert-Jan Knoops en zijn team bijgestaan. Op donderdag krijgen de verdachten de kans hun laatste woord te zeggen.

Door Belkis Osepa