Estreno di Pikete : eerbetoon aan Romero Britto | foto: Sofie Custers

Estreno di Pikete : eerbetoon aan Romero Britto | foto: Sofie Custers

WILLEMSTAD – Estreno di Pikete, die met het thema ‘Een eerbetoon aan Romero Britto’ defileerde in de 45ste Gran Marcha, is voor de elfde keer in haar bestaan uitgeroepen tot carnavalsgroep van het jaar.

Met bijna 400 leden waren de twee carnavalsgroepen Estreno di Pikete en Estreno mas Pikete de grootste groepen van dit jaar. Estreno di Pikete deed dit jaar voor de 40ste keer mee aan de grote parade en Estreno mas Pikete is er drie jaar geleden bij gekomen. Quincy Sintiago, zoon van oprichter Edgar Sintiago, is heel trots op de prestatie van de groep: het waren de meest opvallende groepen van de Grand Marcha van 2015.

Kijk naar een video impressie van Sofie Custers