Het OM BES bestudeert  de vonnissen na afloop | foto Belkis Osepa

Het OM BES bestudeert de vonnissen na afloop | foto Belkis Osepa

KRALENDIJK – Het Openbaar Ministerie BES (OM) is tevreden met de vier uitspraken in de strafzaak Country Garden. Toch gaat het OM de vonnissen goed lezen en intern beraden of zij in hoger beroep gaat.

Hoewel de verdachten Cueto Pacheco en Wanga niet schuldig zijn bevonden voor moord met voorbedachten rade, vonniste rechter Irma Lips een celstraf van 24 jaar voor elk van hen conform de eis van het OM. Twee andere verdachten kregen vrijspraak in deze strafzaak naar aanleiding van de dubbele moord gepleegd in januari vorig jaar. Ook deze twee uitspraken waren conform de eis van het OM. Eerder bij de behandeling van de zaak kregen twee andere verdachten vrijspraak.

Belkis Osepa in gesprek met OM-woordvoerder Norman Serphos

Hoger beroep
“De rechter was heel specifiek in haar uitspraken over wat exact heeft afgespeeld op de plaats delict. Misschien is dat reden voor ons om hoger beroep te overwegen. En volgens de rechter was er geen sprake van moord met voorbedachten rade. Daarnaast kunnen ook de tegenpartijen in hoger beroep gaan. Daarom nemen we de tijd om de vonnissen goed te lezen”, zegt OM-woordvoerder Norman Serphos

Rayan Frans, de man die het OM als hoofdverdachte ziet, moet nog voor de rechter komen. Hij zit vast in Nederland. Op 3 juni dient zijn pro forma zitting.

Door Belkis Osepa