Pilotproject Community Mailbox van CPost | foto: José Manuel Dias

Pilotproject Community Mailbox van CPost | foto: José Manuel Dias

WILLEMSTAD – Van de 1250 ‘Community Mailboxen’ (C-Box) bij het postkantoor op Groot Kwartier zijn er 300 niet in gebruik omdat de eigenaren hun sleutel niet hebben opgehaald. Dat zegt Jervhes Josephia van CPost International.

“We hebben alle eigenaren meerdere keren gevraagd om hun C-Box sleutel te komen ophalen”, benadrukt Josephia. Toch maakt nu slechts 75 procent gebruik van het C-Box systeem en zitten meer dan 300 adressen zonder post.

José Manuel Dias in gesprek met Jervhes Josephia

Het gaat hier om een pilotproject van CPost International. Vanaf 1 januari wordt er geen post meer bezorgd in de buurten Groot Kwartier, Emmastad en Biesheuvel. Alle post aan de bewoners van deze wijken wordt in de bij hen horende C-Box bezorgd die op het terrein van het postkantoor op Groot Kwartier staat.

De bedoeling is dat bewoners via email een bericht krijgen dat er post klaarligt. Toch werkt tot op heden dit melden per email niet. Josephia garandeert dat voor het einde van de maand het emailsysteem operationeel zal zijn.

Met de invoering van de C-Box hoopt CPost gaandeweg de operationele kosten te verlagen zonder dat dit banen kost. De postbodes zullen ander werk gaan doen zoals het rondbrengen van pakjes. Op dit moment zit CPost in een moeilijke financiële situatie omdat de hoeveelheid brieven drastisch is afgenomen.

Meer wijken
Na het pilotproject op Groot Kwartier is het de bedoeling om in maart nog twee Community Mailboxen op te zetten voor de buurten Kas Grandi, Marchena, Suffisant en Souax. In de eerste fase zal het project een half miljoen gulden kosten en bestaan uit drie centrale locaties.

Door José Manuel Dias