Tijdens de Emigratie Beurs geeft de Curaçaose overheid een informatiesessie over ondernemen en investeren op Curaçao. - foto: John Samson

De Curaçaose overheid geeft twee informatiesessies over ondernemen en investeren op Curaçao. – foto: John Samson

HOUTEN – De Curaçaose overheid trekt tijdens de Emigratie Beurs in Nederland alles uit de kast om buitenlandse ondernemers en investeerders naar het eiland te lokken.

In de expositiehallen staan verschillende stands uit de Caribische rijksdelen, zoals Ban Boneiru Bèk en die van de Curaçaose regering. Eén verdieping hoger vindt een informatiesessie plaats, speciaal over ondernemen en investeren op Curaçao. Opvallend is de afwezigheid van de eigen Curaçaose young professionals.

John Samson in gesprek met voorlichtster Violet Nicholas

Het publiek bestaat, op de enkele ‘Yu di Kòrsou’ na, vooral uit Nederlanders van middelbare leeftijd die op het eiland willen ondernemen of in aanmerking zouden willen komen voor de ‘pensionado’-regeling. De vragen gaan vooral over de fiscale voordelen op het eiland en de vestigingseisen voor buitenlanders.

Er is een grote behoefte aan informatie bij potentiële ondernemers en investeerders in Nederland, stelt Violet Nicholas. Zij is door de Curaçaose overheid voor de beurs naar Nederland overgevlogen om potentiële investeerders informatie te geven. “De know-how missen ze nog”, zegt Nicholas. “Er zijn ook veel nieuwe belastingvoordelen. Het lijkt misschien een papierwinkel, maar het loont zeker om je erin te verdiepen.”

Economische groei
Het kabinet op Curaçao probeert een economische groei te stimuleren door ook buitenlandse ondernemers en investeerders naar het eiland te trekken. Curaçao heeft in de afgelopen twintig jaar een gemiddelde economische groei van 0,1 procent, terwijl de regio met gemiddeld 2,2 procent beter presteert.

Door John Samson