Windward Islands People's Movement (WIPM)  is de oudste en grootste partij - foto: Hazel Durand

Windward Islands People’s Movement (WIPM) is de oudste en grootste partij – foto: Hazel Durand

THE BOTTOM – De kandidaten van de twee partijen die meedoen met de eilandsraadsverkiezingen op Saba trokken er vandaag op uit voor de kandidaatstelling. Windward Islands People’s Movement (WIPM) en Saba Labour Party (SLP) hebben vandaag hun lijsten van negen kandidaten aan het centraal stembureau gepresenteerd.

Supporters van beide partijen waren bij de ceremonies aanwezig om de gekozen kandidaten te ondersteunen. De aankomende verkiezingen trekken veel aandacht omdat er dit jaar veel jonge Sabanen zich kandidaat hebben gesteld.

Paula Mayers-Childs, Sundiata Lake en Vito Charles zijn de nieuwe gezichten voor de WIPM. De oppositiepartij SLP doet mee met veel nieuwe namen op de lijst; Shemiqua Blackman, Augustin Martin, Stanley Peterson, Monique Wilson en Thaddeus Nicholson versterken de partij.

SLP in het blauw - foto: Bastiaan Janssen

SLP in het blauw – foto: Bastiaan Janssen

Kleurrijk
WIPM, de oudste partij op Saba, heeft sinds de eilandsraadsverkiezingen in 2011 vier van de vijf zetels in de eilandsraad. SLP heeft één zetel. In aanloop van de verkiezingen op 18 maart zal Saba gehuld zijn in het oranje voor de WIPM en blauw voor SLP.

Door Hazel Durand