Winnaar Bas de Haan - foto: Hazel Durand

Winnaar van de Saba Triatlon 2015 Bas de Haan – foto: Hazel Durand

THE BOTTOM – De Saba Triatlon Foundation heeft zaterdag voor de negende keer de Saba Triatlon georganiseerd en het was het grootste succes van de afgelopen negen jaar. Met ongeveer negentig deelnemers deden de meeste sportievelingen ooit mee. Het sportevent wordt gezien als een grote stimulans voor het toerisme op Saba.

De winnaar van de triatlon is Bas de Haan uit St. Eustatius. Een groep van jonge Sabanen – Bradley Johnson, Hylke van der Velde en Sheldon Every – heeft de mannelijk teamcategorie gewonnen, terwijl een groep van lokale vrouwen, La-Toya Charles, Rachel Swanepoel-Thijssen en Marie Louise Ameen, in de vrouwelijke teamcategorie heeft gewonnen.

“Het was een mooie ervaring, vooral om een team te vormen met twee hardwerkende vrouwen. Het was interessant om te zien hoe wij alle drie tijd moesten maken in onze drukke schema’s om te trainen voor dit event. De betrokkenheid en discipline hebben gewerkt”, zegt La-Toya Charles tevreden.

Start van de Saba triatlon bij Fort Bay harbor - foto: Hazel Durand

Start van de Saba triatlon bij Fort Bay harbor – foto: Hazel Durand

Grote getalen
“Ik wil alle deelnemers van de triatlon feliciteren met hun prestatie, en in het bijzonder de studenten van de Comprehensive School en coach Derek die hen heeft getraind en gemotiveerd”, zegt hoofdorganisator Koen van Laar. “De studenten deden voor het eerst in grote getalen mee en hebben boven verwachting gepresteerd. Ik ben blij dat er dit jaar weer meer atleten naar Saba zijn gekomen, met ongeveer 90 deelnemers uit Sint Maarten, Statia, St Barths, Canada, de VS, Nederland en Saba.”

Door Hazel Durand