Minister Dowers kon niet bevestigen of het privévliegtuig is neergehaald -  foto: Ariën Rasmijn

Minister Dowers bevestigt dat Venezolaanse militaire vliegtuigen het vliegtuig achtervolgden – foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD — Een sportvliegtuig is in de vroege ochtend om kwart voor zeven voor de Arubaanse kust neergestort. Verschillende ooggetuigen zagen hoe ten zuidwesten van het eiland het vliegtuig vlam vatte en neerstortte.

Eerder vandaag gaf minister Arthur Dowers van Justitie een persconferentie waarin hij bevestigde dat een privévliegtuig in Arubaanse wateren was neergestort, nadat het zou zijn achtervolgd door Venezolaanse autoriteiten. De minister kon niet bevestigen of het privévliegtuig is neergehaald.

Radar
Venezolaanse luchtvaartautoriteiten bevestigen volgens de minister dat een vliegtuig op hun radar op gegeven moment zou zijn verdwenen. De Curaçaose radar laat zien dat het vliegtuig in Arubaanse wateren neerstortte. Minister Dowers bevestigt ook dat Venezolaanse militaire vliegtuigen het vliegtuig aan het achtervolgen waren, maar uiteindelijk het Arubaanse luchtruim niet binnen zijn gevlogen.

De Kustwacht en de maritieme politie, bijgestaan door de Koninklijke Marine, rukten na de melding uit naar de plek ten zuidwesten van het eiland en vonden brokstukken, menselijke resten en pakketten. Alex Kranenburg, voorlichter van Koninklijke Marine bevestigt dat de Kustwacht vanochtend werd bijgestaan door een helikopter en Frisk-boten. Kustwachtwoordvoerder Roderick Gouverneur onthoudt zich van enig commentaar en verwijst, net als Kranenburg, naar het Openbaar Ministerie voor officiële berichtgeving.

OM-woordvoerder Ann Angela zegt momenteel nog geen bericht te hebben van de hoofdofficier in deze kwestie.

Door Ariën Rasmijn