DICK_7784

Demonstranten zijn solidair met slachtoffers van religieus geweld in Nigeria | Foto’s Dick Drayer

WILLEMSTAD – Een protest tegen religieus geweld in Frankrijk, Syrië en Nigeria bracht zaterdagmiddag ruim tachtig mensen naar het Wilhelminaplein in Willemstad. 

Sportjournalist en organisator Julius Koko had de bevolking van Curaçao opgeroepen om hun solidariteit te betuigen voor slachtoffers van Al Qaida, ISIS en Boko Haram. Om gezicht te geven aan de manifestatie had Koko de politiek en de kerk gevraagd het publiek toe te spreken.

Dick Drayer was op het Wilhelminaplein en maakte deze reportage

Ook imam Adnan van de moskee in Otrobanda was uitgenodigd, maar die liet zich vertegenwoordigen door Mohammed Khatib, voorzitter van de Islamitische Gemeenschap in Curaçao. Volgens Khatib is er op het eiland geen sprake van druk op de moslimgemeenschap, zoals dat in Europa het geval is.

Hij veroordeelt het religueze geweld, en veroordeelt ook het beledigen van de profeet: “Maar om dan maar iedereen te doden is niet de manier om dat op te lossen, aldus Khatib”

Bij afwezigheid van premier Ivar Asjes (die zit in Washington op dit moment) kwam Nelson Navarro de manifestatie ondersteunen. Volgens de minister van Justitie is terrorisme ook voor Curaçao geen ver-van-m’n-bed show: “Met de moord op Wiels, zie je dat ook hier getornd wordt aan de fundamenten van onze vrijheden, ook wij moeten alert blijven.”

Door Dick Drayer