Bewoners protesteren voor de ingang | Foto: Dick Drayer

Bewoners protesteren voor de ingang | Foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – Bewoners van Koraal Tabak zijn de illegale vuilstort en verbranding in de wijk zat. Woensdagmiddag demonstreerden een groep boze burgers op het terrein voor de ingang naar Jorisbaai. De buurt zegt enorm veel last te hebben van de giftige rook.

Het terrein is eigendom van de familie Bakhuis. Die kwamen een kijkje nemen, maar zeggen weinig te kunnen doen tegen mensen die illegaal vuil storten op hun terrein. Bewoners beschuldigen Bakhuis er juist van de vuilstort te gedogen en er ook geld aan te verdienen.

Een reportage van Dick Drayer

Bakhuis komt stampvoetend op de bewoners af en wil ze van zijn terrein. Maar als niemand een voet verzet draait de grondeigenaar bij. Volgens Bakhuis is er geen sprake van vuilstort en worden trucks zelfs tegen gehouden. “Maar als de avond valt en de portier weg is, rijdt iedereen hier naar binnen. Het probleem ligt niet bij mij, maar bij Selikor. De overheid moet met een oplossing komen”, zegt Bakhuis.

Eigenaar Bakhuis in discussie met de bewoners | Dick Drayer

Eigenaar Bakhuis in discussie met de bewoners | Dick Drayer

Volgens de bewoners klopt er niets van wat Bakhuis zegt. “Iedereen ziet de trucks naar binnen rijden en weer leeg terugkomen. Die moeten ook nog eens geld op tafel leggen, 50 piek voor grote truck en 25 gulden voor een kleine. De familie Bakhuis heeft vergunning voor de verwerking en verkoop van diabaas, maar niet voor vuilstort. Het ergste is dat hij die diabaas vermengt met afval om het zo weer door te verkopen. Graaf maar in mijn tuin…”

Bakhuis geeft aan het eind van de discussie zijn telefoonnummer aan de bewoners met de opdracht om hem te bellen als er een truck met afval bij de poort staat.

Door Dick Drayer