De huidge eilandsraad in vegadering - foto: The Daily Herald

De huidge eilandsraad in vergadering – foto: The Daily Herald

ORANJESTAD – Vijf partijen hebben zich geregistreerd voor de verkiezingen voor een nieuwe eilandsraad, die op woensdag 18 maart op St. Eustatius worden gehouden.

Tot deze partijen behoren de United People’s Coalition (UPC) van huidig gedeputeerde Reginald Zaandam en St. Eustatius Empowerment Party (STEP), geleid door eilandsraadslid Franklin Brown. Ook oppositiepartij Democratische Partij (DP), die onder leiding staat van Adelka Spanner, zal een gooi naar een raadszetel doen.

Progressive Labour Party (PLP) van oud-gedeputeerde Clyde van Putten, die momenteel niet in de eilandsraad is vertegenwoordigd, zal ook aan de verkiezingen meedoen. Statia Liberal Action Movement (SLAM) doet voor het eerst aan de verkiezingen mee. Huidig onafhankelijk eilandsraadslid Millicent Lijfrock-Marsdin gaat deze partij aanvoeren.

Raadslid Reuben Merkman, die tijdens de huidige termijn van de eilandsraad uit de DP stapte om als onafhankelijk raadslid verder te gaan, heeft geen nieuwe partij opgericht. Hij zal zich naar verwachting wel kandidaat stellen, maar het is nog niet bekendgemaakt bij welke partij hij zich aansluit. De kandidaatstelling voor de eilandsraadsverkiezingen sluit op 2 februari.

Door John van Kerkhof