Foto: Ariën Rasmijn

Foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD — Tijdens en na het debacle van afgelopen zomer waarin hij in hongerstaking ging, vond premier Mike Eman een medestander in de partijleider van D’66, Alexander Pechtold. Afgelopen weekend troffen de twee politici elkaar op Curaçao. Deze week spreekt Eman leden van de Eerste en Tweede Kamer die op Aruba zijn voor het interparlementair overleg Ipko.

De regeringen van Aruba en Nederland hebben onder meer met elkaar afgesproken dat het College Financieel Toezicht (Cft) voortaan een controlerende rol speelt bij het opstellen van de landsbegroting. Tot hoe ver die controle reikt moeten beide partijen nog met elkaar overeenkomen, maar Eman zegt stellig dat het niet de bedoeling is dat Nederland zich gaat bemoeien met het investeringsbeleid van de Arubaanse regering.

Ariën Rasmijn in gesprek met Mike Eman