Jeroen Recourt krijgt brief van NKBB foto Extra Bonaire

Jeroen Recourt krijgt brief van NKBB – foto: Extra Bonaire

KRALENDIJK – De eerste manifestatie van dit jaar op Bonaire vond plaats in het bijzijn van de delegatie van de Eerste en Tweede Kamer. Tijdens de meet & greet met de bevolking kregen de parlementariërs en senatoren een schriftelijk verzoek: ‘neem initiatief en intervenieer in de huidige impasse voor een referendum’.

De groep pro referendum Nos Ke Boneiru Bèk en aanhangers benutte de meet & greet zaterdagmiddag om te manifesteren. Op de parkeerplaats van het clubhuis Jong Bonaire wachten zij met protestborden en pamfletten op de aankomst van de Nederlandse delegatie. In de zaal van Jong Bonaire gaf voorzitter James Finies van NKBB Jeroen Recourt een brief.

Direct na de start van de meet & greet wou Jeroen Recourt het woord voeren. Maar de pro referendum groep nam de regie in handen, onderbrak hem en zong het volkslied van Bonaire.

Brief
“We wensen dat u initiatief neemt als onafhankelijke bestuurder en te interveniëren in de huidige impasse”, staat in de brief. “U draagt de politieke verantwoordelijkheid conform de waarborgfunctie voor de welzijn en fundamentele rechten van het volk.”

Foto Extra Bonaire

Foto: Extra Bonaire

NKBB bivakkeert in wisselende samenstelling al bijna twee maanden voor het hek van het bestuurscollege. Ze willen een staatkundige referendum voor de verkiezingen op 18 maart.

Niet alleen de pro referendum groep maakte van de gelegenheid gebruik om de delegatieleden aan te spreken. Andere onderwerpen zoals de wijziging van het zorgpakket inzake tandheelkunde en fysiotherapie kwamen aan bod. Daarnaast uitten sommige burgers kritiek over dat ze geen aanvullende ziektekostenverzekering kunnen aanvragen.

Door Belkis Osepa