KRALENDIJK – Mogelijk speelt sabotage van het elektriciteitsnetwerk een rol bij volledige stroomuitval op Bonaire rond twee uur ‘s nachts. Het Water- en Energiebedrijf (WEB) heeft aangifte gedaan bij de politie.

Grote kans dat Bonaire op zondag voor zeker acht uur weer zonder stroom zit. Een volledige afschakeling moet plaatsvinden om herstelwerkzaamheden uit te voeren.

Vernieling
Aan het einde van de ochtend was de stroomtoevoer compleet hersteld. WEB laat weten dat direct na de volledige uitschakeling een onderzoek is ingesteld naar de oorzaak en omvang van de storing. Een vernieling van een glasvezelkabel heeft de communicatie tussen WEB (distributie) en ContourGlobal (producent energie op Bonaire) verbroken.

Het elektriciteitsbedrijf denkt dat mogelijk de hoogspanningskabel is beschadigd. Als dit vervangen moet worden, moet WEB de stroom weer volledig uitschakelen om de werkzaamheden uit te voeren. “Indien hier sprake van is, zal volledige afschakeling zondag 4 januari vanaf 6.30 uur plaatsvinden. De werkzaamheden zullen ten minste acht uren in beslag nemen.”

Door Belkis Osepa