De 'Cardo' meert aan in Willemstad | Foto: Dick Drayer

De ‘Cardo’ meert aan in Willemstad | Foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – De eerste stop voor Luc Overtoom en zijn bemanning op weg naar 33.000 zeemijlen over de wereld, is in Curaçao. De wereldreis was een wens van zijn vrouw Trudy, die het zelf niet mocht meemaken omdat ze in 2011 overleed aan borstkanker.

Trudy werd behandeld in het CCA, het kankercentrum van de VU in Amsterdam van Bob Pinedo. De Curaçaose oncoloog had een innige band met Luc en Trudy en wist door therapie op maat haar leven nog tot 2011 te rekken. Luc besloot daarop de wereldreis alleen te maken, maar met een doel: geld inzamelen voor het CCA in Amsterdam.

Dick Drayer sprak met Luc Overtoom en Bob Pinedo

Bij aankomst zondag in Willemstad verwelkomde Pinedo zijn goede vriend op de kade van Otrobanda en gaf hem een rondleiding in het onderzoeks- en preventiecentrum van Fundashon Prevenshon. Na zijn bezoek aan Curaçao vervolgt Luc Overtoom met zijn bemanning de reis over de wereld, die in 2016 weer moet eindigen in Amsterdam.

Door Dick Drayer

Bob Pinedo (l) en Luc Overtoom | Foto: Dick Drayer

Bob Pinedo (l) en Luc Overtoom | Foto: Dick Drayer