MFK-leider Gerrit Schotte wil nieuwe verkiezingen - foto: Anneke Polak

MFK-leider Gerrit Schotte wil nieuwe verkiezingen – foto: Anneke Polak

WILLEMSTAD – Via alle mogelijke mediakanalen werd de demonstratie tegen de huidige regering aangekondigd door oud-premier Gerrit Schotte. Vanochtend om 8 uur werd er verzameld op het Wilhelminaplein. Zelfs bij een ruime schatting waren er geen tachtig mensen.

De harde kern die is opgekomen, is in witte t-shirts gekleed met daarop de tekst “No mas”, zo kan het niet langer. Het is genoeg, de regering moet naar huis, scandeert Schotte tegenover zijn trouwe achterban. “Na de zonbelasting moeten we straks zeker ook gaan betalen voor de regen? Gaat Jardim de regenbakbelasting invoeren.”

Anneke Polak was bij de demonstratie

Veertig demonstranten mochten op de publieke tribune plaatsnemen.

Veertig demonstranten mochten op de publieke tribune plaatsnemen.

Lastenverlichting
Verschillende demonstranten missen de gezelligheid op straat die zo kenmerkend vinden voor de decembermaand. Ze zeggen dat het komt omdat de bevolking steeds meer belasting moet betalen. De aangekondigde lastenverlichting van volgend jaar komt voor hen te laat.

Minister José Jardim van Financiën komt uitleg geven in de Staten, en dus neemt Schotte zijn achterban mee naar de publieke tribune. Daar wordt vergaderd over het voorstel tot wetswijziging van de belastingen en zullen de volksvertegenwoordigers het laatste woord hebben.

Door Anneke Polak