'Pull-over' protocol |Foto: Dick Drayer

‘Pull-over’ protocol – foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – Op de drag racebaan bij Ronde Klip en ver daarbuiten, was de afgelopen vier dagen een kakofonie van politie-sirenes te horen. Twintig agenten van het Korps Politie Curaçao (KPC) en vier mannen van het Vrijwilligerskorps Curaçao (VKC) werden stevig onder handen genomen door de instructeurs van het politie departement van Miami.

Aanleiding was de kennismaking met de Ford Taurus 2015, waarvan het KPC zestien heeft aangeschaft. De agenten moeten leren manoeuvreren met de nieuwe auto’s, die volop worden gebruikt door de agenten van ‘Miami Vice’.

Een reportage door Dick Drayer

Nu de Amerikanen er toch waren, kon er ook meteen getraind worden in het staande houden van verkeersovertreders en andere verdachten die met hun auto op de weg rijden.

Verschillen
Leerzaam, maar ook anders, volgens veel Curaçaose agenten. Al was het maar omdat Amerikaanse agenten vanwege het wapenbezit in hun land veel meer nadruk leggen op veiligheid bij het contact met de burger. Zo zijn er meer verschillen. Wie in Amerika zonder rijbewijs rijdt, wordt aangehouden. Op Curaçao krijg je alleen een boete.

Door Dick Drayer