dick5903

Minister Stanley Palm (midden) belooft te luisteren naar de stakers – foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – De staking van luchthavenpersoneel op vliegveld Hato is weer voorbij. De belofte dat er nu wel geluisterd wordt naar de CAO-wensen van het personeel was voldoende om de mensen weer aan het werk te krijgen. Of dat morgen nog zo is, valt te betwijfelen.

De plotselinge werkonderbreking verraste iedereen. Luchtvaartmaatschappijen, maar ook passagiers en taxichauffeurs. KLM eiste garantie dat hun vlucht kon binnenkomen en kreeg die ook. Curaçao Airport Partners (CAP), de baas van het luchthavenpersoneel, dirigeerde op vitale posities van het vliegveld ander personeel.

Een reportage door Dick Drayer

Even na twaalf uur stapte een driemansgezelschap van vakbond Abvo, personeelsvertegenwoordiger Egilio Martina en minister Stanley Palm op de stakers af met het dringende verzoek de staking in het belang van Curaçao te stoppen. Palm zegde toe de landsbemiddelaar alle ruimte te geven om na negen maanden vruchteloos overleg toch de gesprekken weer vlot te trekken.

Spelletjes
Het was genoeg voor de stakende mensen, maar het was duidelijk dat er niet veel vertrouwen meer is in zowel CAP als de vakbond. “Ze spelen allebei spelletjes”, aldus één van de stakers.  

Door Dick Drayer