still uit on Bini Holland - foto: Victor Arnolds

still uit Bon Bini Holland – foto: Victor Arnolds

AMSTERDAM – Jandino Asporaat gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe Nederlandse bioscoopfilm Bon Bini Holland.

De opnames van de comedy vinden momenteel plaats.

Asporaat heeft ook meegewerkt aan de totstandkoming van het scenario van de film, die in het najaar van 2015 in de bioscoop moet gaan draaien. Volgens de makers is Bon Bini Holland een moderne variant van Coming to America en See No Evil/Hear No Evil.

Met de film komt voor Asporaat een droom uit, verklaart hij in een persbericht: “Ik vind het te gek om deze komedie te mogen maken en zo in de voetsporen te treden van helden als Eddie Murphy en Richard Pryor.”

In Bon Bini Holland speelt Asporaat een charmante Curaçaose oplichter die toeristen onderbrengt in vakantiehuizen. De eigenaren van deze huizen weten daar alleen niks van. Zijn personage – Robertico Florentina –  vlucht naar Nederland als hij per ongeluk een crimineel oplicht. Daar probeert hij zijn louche zaakjes voort te zetten tot hij verliefd wordt en hij moet gaan kiezen tussen de liefde of het geld.

Asporaat stopte eind november met zijn talkshow op tv, De Dino Show.

door Jamila Baaziz