De toegang tot het  Caravanserai Resort is in verval geraakt - foto Today / Hilbert Haar

De toegang tot het Caravanserai Resort is in verval geraakt – foto Today / Hilbert Haar

PHILIPSPBURG – De eigenaar van het Caravanserai Beach Resort, Alegria Real Estate, hoeft de rechten van timeshare eigenaren niet te respecteren. Dit heeft de rechtbank vrijdag in kort geding bepaald.

De uitspraak is een klap voor timeshare eigenaren die miljoenen hebben geïnvesteerd toen het resort in andere handen was, en een bedreiging voor de timeshare industrie en de eiland-economie.

Volgens de uitspraak hebben de timeshare eigenaren een contract met Endless Vacation NV, dat zaken deed als Caravanserai. Ray Sidhom, directeur van EVO Payments kocht het resort op veiling in augustus voor veertien miljoen dollar en verkocht het door aan Alegria.

De rechtbank bepaalde dat niet Alegria maar Ray Sidhom de koper is van het resort. Omdat de timeshare eigenaren een contract tekenden met Endless Vacation kan hun eis, dat Alegria hun contracten honoreert, niet worden ingewilligd. Sidhom heeft wel het erfpachtrecht op Caravanserai gekocht, maar niet de contracten van Endless Vacation.

Klap
Jeff Berger, uitgever van de nieuwsbrief St. Maarten Weekly News, noemt de uitspraak “een verpletterende klap voor het toerisme.” Het eiland heeft gefaald in het maken van adequate consumentenbescherming, stelt Berger. “Duizenden timeshare eigenaren hebben miljoenen dollars verloren. De schokgolven van deze beslissing zullen de waarde van timeshares in heel St. Maarten negatief beïnvloeden.” Volgens Berger hebben duizenden timeshare eigenaren hun contracten al verkocht.

Door Hilbert Haar