Korps van Saba op de trap van het gerenoveerde politiekantoor - Foto: Hazel Durand

Korps van Saba op de trap van het gerenoveerde politiekantoor – Foto: Hazel Durand

THE BOTTOM – Het hoofdkantoor van politie op Saba is donderdag opnieuw geopend. Het is nu helemaal gerenoveerd. Het gebouw was gedateerd en verkeerde in slechte staat.

“Ik vind het erg leuk om nu weer dit kantoor te openen, nadat ik vorige maand het nieuwe politiebureau op Bonaire heb mogen openen”, zei Korpchef Hildegard Buitink. “Binnenkort wordt er ook werk gemaakt van de renovatie van het politiebureau in Statia. Als dat klaar is, functioneren alle politiekorpsen op de drie eilanden in een goede werkomgeving en kan er goede service geboden worden.”

Door de renovatie is het oorspronkelijke gebouw uitgebreid en zijn de politiecellen opgewaardeerd. Het tijdelijke politiebureau dat in Windwardside was geopend zal blijven functioneren om service te kunnen  blijven bieden aan de gemeenschap in Windwardside en de nabijgelegen dorpen.

Chief of Basic Police Care

“Veel mensen in de gemeenschap hadden kritiek op het politiekorps. Ik verzeker u dat veel wordt gedaan om het korps te professionaliseren en te verbeteren en dat de resultaten nu na vier jaar al te zien zijn,” zei Governor Jonathan Johnson. Korpschef  Buitink beloofde: “we gaan ook stoppen met het om de zoveel maanden rouleren van de Chiefs of Basic Police Care. Er komt een vacature waar leden van het korps op kunnen solliciteren en zodra die functies zijn ingevuld op Saba en St. Eustatius is het afgelopen met het constant wisselen van de Chiefs.”

Buste

De bronzen buste van Samuel Charles staat nu bij het politiekantoor. Op de foto zijn vrouw en kinderen - Foto: Hazel Durand

De bronzen buste van Samuel Charles staat nu bij het politiekantoor. Op de foto zijn vrouw en kinderen met korpschef Buitink – Foto: Hazel Durand

De bronzen buste van politieagent Samuel Charles die in 1989 onder diensttijd werd neergeschoten, werd verplaatst van het centrale plein in The Bottom naar het terrein van het politiebureau. De buste is een symbool van Charles’ strijd tegen drugs op Saba.

Door Hazel Durand