Leo van Vliet

Leo van Vliet | Foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – Zaterdag 8 november fietsen wielerprofs en -amateurs hun laatste rondje om de Curaçaose kerk. Na dertien edities houdt organisator Leo van Vliet de Amstel Curaçao Race voor gezien. Er zit volgens hem wat sleet op de formule, maar bovenal staat de drukke wieleragenda niet meer toe dat wielrenners relaxed het wielerseizoen afsluiten.

Tijdens de laatste persconferentie in het Lion’s Dive Hotel hield de oud-bondscoach het nauwelijks droog. Toch is Van Vliet realistisch genoeg om te beseffen dat je de stekker er op tijd uit moet trekken. “Het Japanse Saitama, nabij Tokio heeft een budget van 3,8 miljoen euro, waar wij het met 200 duizend moeten doen. Bovendien zit de Tour-organisatie achter Japan, en die zijn machtig. Wielrenners moeten nu andere prioriteiten stellen.”

Dick Drayer spreekt met de organisatoren over de Amstel Curaçao Race, een aflopende traditie op Curaçao

Renaat Schotte, anchorman van de Belgische wielerverslaggeving vindt het afscheid jammer. Hij doet al acht jaar verslag op de lokale radio en is gek op het eiland. “Net als alle wielrenners. Als je hoort dat Tim Wellens, een Belgische prof, verbaasd is over de laatste wedstrijd hier en dan tegen mij zegt dat hij blij is er nog bij te kunnen zijn! Dat zegt alles over het monument dat de Amstel Curaçao Race is geworden in de internationale wielerwereld.”

Door Dick Drayer