Directeur Nico de Jong tijdens de opening van het kantoor - foto: Hazel Durand

Directeur Nico de Jong tijdens de opening van het kantoor – foto: Hazel Durand

THE BOTTOM – Het Zorgverzekeringskantoor (ZVK) heeft een nieuw kantoor op Saba geopend. Het nieuwe kantoor heeft privé spreekkamers en biedt meer privacy voor cliënten.

“Bij deze locatie kunnen wij betere service geven aan de Sabaanse gemeenschap. We weten dat er nog vragen en klachten over de dagelijkse procedures en activiteiten bij ZVK zijn en we doen ons best de problemen op te lossen,” zegt Sean Bennett, manager van ZVK.

Klachten
Mensen op Saba hebben klachten over hoe snel medische doorverwijzingen worden behandeld en de lange tijd dat ze moeten verblijven in Colombia voor medische behandeling.

Volgens Nico de Jong, directeur van ZVK, worden er nieuwe kantoren geopend op alle drie BES-eilanden. Het kantoor op Bonaire is in mei 2015 gereed. “Het is een nieuwe stap van ontwikkeling voor de Zorgverzekeringkantoors in Caribisch Nederland.”

Kritiek
Het ZVK ligt al een tijd onder vuur omdat bureaucratie en dienstverlening vóór en tijdens de medische uitzendingen dreigen nadelig te zijn voor de patiënten. In 2013 heeft het ZVK ruim 7000 medische uitzendingen verzorgd. In totaal heeft het ZVK 53 klachten ontvangen.

Door Hazel Durand