Luigi Eybrecht - foto: Stinapa

Luigi Eybrecht – foto: Stinapa

KRALENDIJK – Al op zijn eenentwintigste is hij een inspirator en vastbesloten de natuur van Bonaire te blijven promoten. De Bonairiaanse Luigi Eybrecht reist begin november af naar Sydney in Australië om de dr. Jane Goodall ‘Hope and Inspiration Ranger’ Award in ontvangst te nemen.

Luigi Eybrecht is gekozen uit de vele internationale nominaties voor de Jane Goodall-prijs. Hij vindt het een eer niet alleen voor zichzelf, maar voor heel Bonaire. “Het is een internationale prijs. Nu ik heb gewonnen, ziet men dat Bonaire echt al jaren bezig is om de natuur te conserveren.”

Belkis Osepa in gesprek met Luigi Eybrecht

Liefde
Sinds  september is Luigi Eybrecht Marine Park Ranger bij Stinapa Bonaire. Maar van kleins af aan begon zijn liefde voor de natuur te groeien. Naast school was hij enorm actief en deed voor vijf jaar mee aan het project Junior Ranger van Stinapa.

Op 15 november staat Luigi Eybrecht op het podium voor meer dan vierduizend natuurdelegaties wereldwijd, die deelnemen aan de World Park Congress in Sydney. Hij geeft een presentatie over zijn werk en de natuurconservatie op Bonaire. In de toekomst wil hij door lesgeven de jeugd op het eiland inspireren en bewustmaken van de mooie natuur om hen heen. “Ik wil iedereen overtuigen om niet alleen te denken aan het ontwikkelen, maar ook aan het conserveren van de natuur.”

Door Belkis Osepa