UP-leider Theo Heyliger - foto: Today / Leo Brown

UP-leider Theo Heyliger – foto: Today / Leo Brown

PHILIPSBURG – Het parlement in Sint Maarten heeft woensdag een motie aangenomen die gouverneur Eugène Holiday oproept de aanwijzing van de Rijksministerraad niet uit te voeren.

De motie draagt de regering op een commissie in te stellen die zich moet buigen over de drie integriteitsrapporten die momenteel op tafel liggen – van de Algemene Rekenkamer, de Wit-commissie en PricewaterhouseCoopers.

Hilbert Haar over de reacties op de aanwijzing voor Sint Maarten (in gesprek met Laïla Abid van Dichtbij Nederland)

Theo Heyliger, leider van de Verenigde Volkspartij (UP) dringt erop aan de parlementen van Curaçao en Aruba uit te nodigen om een gezamenlijk standpunt te bepalen over de aanwijzing. Heyliger zegt dat hij niet per se in een benoemde positie als minister-president hoeft te zitten en dat hij gekozen is als lid van het parlement.

Prematuur
Meerdere parlementsleden gaven aan dat het huidige screeningsproces functioneert. Oppositieleider William Marlin zegt dat de aanwijzing om die reden prematuur is. De gouverneur heeft nog niet gereageerd.

Door Hilbert Haar