Er werden twee mensen gedood tijdens de schietpartij op 15 juli - foto: José de Bruin

Er werden twee mensen gedood tijdens de schietpartij op 15 juli – foto: José de Bruin

WILLEMSTAD – Eén van de belangrijkste verdachten van de schietpartij op Hato, de 26-jarige Adrian Santhony Martha alias ‘Venenu’ of ‘Poison’, is vannacht aangehouden. Bij de schietpartij in juli vielen twee doden en raakten zeven omstanders gewond.

Of hij de schutter was die het vuur opende toen Erwin Adriano ‘Jais’ Juliana (35) met Air Berlin op Hato aankwam, wil het Openbaar Ministerie niet bevestigen. Juliana werd gedood, net als zijn neefje Shantley Percival Arnhem (22) die hem opwachtte. Toen hij hem een wapen wilde overhandigen ter bescherming, werd het vuur geopend.

Bendeoorlog
Eerder werden al vier verdachten aangehouden. Alle verdachten lijken banden te hebben met de No Limit Soldiers, de bende uit Koraal Specht die overhoop ligt met ‘Buena Vista City’. Juliana was leider van de bende in de wijk Buena Vista. Poison was lange tijd voortvluchtig en hield zich bij verschillende schuiladressen op, maar kon vannacht alsnog ingerekend worden. Hij verzette zich niet bij zijn aanhouding en was niet in het bezit van een vuurwapen, zegt woordvoerder Norman Serphos.

De 26-jarige verdachte Adrian Martha, alias Poison, is vannacht gearresteerd - foto: Openbaar Ministerie

De 26-jarige verdachte Adrian Martha, alias Poison, is vannacht gearresteerd – foto: Openbaar Ministerie

Poison mag geen bezoek ontvangen, niet bellen en alleen contact met zijn advocaat is toegestaan. Naar verwachting zal binnen twee maanden een eerste pro forma zitting plaatsvinden, waarbij waarschijnlijk de zaak van de vier verdachten wordt uitgesteld zodat de vijf verdachten tegelijk voor de rechter kunnen verschijnen.

Door Anneke Polak