Het huidige dek van de pontjesbrug verkeerd in slechte staat -

Gaten in het dek van de pontjesbrug – foto: José Manuel Dias

WILLEMSTAD – Door een verkeerd ontwerp en toepassing van materialen tijdens de laatste renovatie in 2006, moet het houten dek van de Koningin Emmabrug opnieuw vervangen worden. Het huidige dek verkeert in slechte staat en vormt een gevaar voor voetgangers.

Door de gaten en ongelijke delen op het dek van de pontjesbrug kunnen voetgangers moeilijker de oversteek maken. Curaçao Ports Authority (CPA) heeft geprobeerd om de houten slijtlaag te repareren, maar dit is niet gelukt omdat de constructie onder de slijtlaag aan het verrotten is.

Een reportage van José Manuel Dias

Na uitvoerig overleg met de Nederlandse organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO) en Dienst Openbare Werken (DOW), heeft CPA de beslissing gemaakt het hele dek van de Emmabrug opnieuw te ontwerpen. Naar schatting zal de renovatie minstens twee maanden in beslag nemen en volgend jaar na het cruiseseizoen starten.

Door José Manuel Dias