Sander Dekker - foto: Suzanne Koelega

Sander Dekker – foto: Suzanne Koelega

DEN HAAG – Basisschool The Golden Rock op Sint Eustatius is de eerste school die voldoet aan het basisniveau voor scholen in Caribisch Nederland dat sinds 10-10-’10 wordt nagestreefd.

Dat zei staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs gisteren tijdens een debat over het onderwijs in Caribisch Nederland.

De onderwijsinspectie bezoekt momenteel Bonaire, Saba en Sint Eustatius en maakte het nieuws over The Golden Rock bekend tijdens het jaarlijkse kwaliteitsonderzoek. Waar er zorgen zijn over de kwaliteit van het middelbaar onderwijs, gaan de verbeteringen op de basisscholen met ‘stapjes vooruit’.

The Golden Rock school voldoet nu aan het niveau dat alle scholen in Caribisch Nederland uiterlijk in 2016 bereikt zouden moeten hebben. Dekker is blij om te zien dat er mensen met enthousiasme en passie werken aan de onderwijsverbeteringen.”

door Jamila Baaziz