Foto: José Manuel Dias

WILLEMSTAD – Terwijl buiten Willemstad meerdere winkelcentra gebouwd worden, zijn in Punda en Otrobanda een groot aantal leegstaande panden te vinden. De winkels moesten hun deuren sluiten vanwege onvoldoende omzet.

Ruim veertig winkels in Punda staan leeg. Ze staan te huur of te koop. Heerenstraat is de enige straat in Punda waar er geen leegstaande winkels te vinden zijn.

Klik hier om naar een reportage van José Manuel Diaz te luisteren

Het merendeel van de leegstaande winkels is te vinden rond Pietermaai Parking & Mall. Achter dit winkelcentrum is er een straat die helemaal leeg staat. De straat hangt vol met ‘Te Huur’ borden.

Bezoekers
In de Mall zijn er een aantal winkels dichtgegaan vanwege gebrek aan bezoekers. “Als Mall doen we alles om mensen aan te trekken maar het lukt niet”, zegt eigenaar Randy Neuman. In Otrobanda is de situatie minder nijpend dan in Punda. In de Breedestraat staan zestien winkels leeg.