Sommige bezoekers waren voorbereid op het slechte weer (foto's : Elisa Koek)

Sommige bezoekers waren voorbereid op het weer – foto’s : Elisa Koek

PUNDA – Het land Curaçao is vandaag vier jaar en dat wordt gevierd. Overal in de binnenstad zijn activiteiten en vanmorgen was er ruimte voor vragen aan de ministeries. Op het plein bij Fort Amsterdam waren stands te bezoeken van alle ministeries en enkele publieke instellingen. De meeste ministers waren ook aanwezig.

Terwijl de stands amper klaargezet waren, vormden zich vanmorgen dikke onweerswolken boven Punda en enkele minuten later was het raak. Het kwam met bakken uit de lucht.

Een reportage door Elisa Koek

De laatste vier jaar waren geen gemakkelijk jaren, geven de meeste bezoekers toe. Toch is de sfeer bij Forti hoopvol. “De criminaliteit is minder geworden”, vertelt een dame die met haar dochter bij de brandweerstand staat. “Ik heb steeds meer vertrouwen in mijn land.”

“Er moet veel gebeuren en hard worden gewerkt”, zegt een 25-jarige dame. “Ik heb het idee dat men te laat is begonnen met het harde werken, maar naar mijn idee doen ze het nu wel.”

Aan de schuilende bezoekers worden pastechi's uitgedeeld

Aan de schuilende bezoekers worden pastechi’s uitgedeeld

Samenwerking
Premier Ivar Asjes hoopt dat er meer samengewerkt gaat worden op Curaçao de komende jaren. “We hebben elkaar teveel tegengewerkt op Curaçao. Het is tijd voor ‘unity’. Samenwerking op een eerlijke, transparante manier is wat Curaçao nodig heeft.”

Door Elisa Koek