Kuwas, Pieter en het Openbaar Ministerie gaan in hoger beroep.

Kuwas, Pieter en het Openbaar Ministerie gaan in hoger beroep.

WILLEMSTAD – Op 29, 30 en 31 januari 2015 zal het hoger beroep dienen in de zaak Magnus, waarin Elvis ‘Monster’ Kuwas in augustus werd veroordeeld tot levenslang voor de moord op politicus Helmin Wiels.

“Dit zijn de voorlopige data die zijn ingepland”, aldus persrechter Mauritsz de Kort van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie. Dat de laatste dag van de zitting op een zaterdag valt, heeft te maken met een overvolle agenda. “Het is bovendien niet wenselijk dat de behandeling dan over het weekeinde heen wordt getild, dus is er voor gekozen ook op zaterdag een zitting te houden.”

Ook hoger beroep Pieter en Damascus
Advocaat Olga Saleh-Kostrzewski heeft hoger beroep ingediend namens haar cliënt Monster, maar ook Carlos Pieter gaat in hoger beroep. Hij werd vrijgesproken van enige betrokkenheid bij de moord op Wiels, maar werd wel voor medeplichtigheid bij een overval veroordeeld tot achttien maanden. Zowel zijn advocaat als het Openbaar Ministerie zijn tegen deze uitspraak in hoger beroep gegaan.

Het Openbaar Ministerie is daarnaast ook in hoger beroep gegaan tegen de vrijspraak van Dangelo Damascus in de zaak Magnus. Betrokkenheid bij de moord op Wiels noch betrokkenheid bij de moord op Raul Martinez werden bewezen, stelde de rechter eind augustus. Damascus werd wel tot acht jaar celstraf veroordeeld voor twee gewapende overvallen en het bezit van wapens en munitie.

Door Anneke Polak