De 26-jarige verdachte Adrian Martha, alias Poison, wordt nog gezocht door het Team Grootschalige Opsporing (TGO) Hato. Foto OM

De 26-jarige verdachte Adrian Martha, alias Poison, wordt nog gezocht door het Team Grootschalige Opsporing (TGO) Hato – foto: OM

WILLEMSTAD – Vier mogelijke daders van de schietpartij op luchthaven Hato op 15 juli zitten vast. Een vijfde is nog voortvluchtig, ook na verschillende huiszoekingen vanochtend vroeg.

Eerdere pogingen om deze vijfde verdachte aan te houden liepen op niets uit, daarom is er door het Openbaar Ministerie (OM) een opsporingsbericht naar buiten gebracht. Het gaat om de 26-jarige Adrian Santhony Martha, die als bijnamen ‘Venenu’ of ‘Poison’ heeft.

Bende-oorlog
Bij de schietpartij op de luchthaven vielen twee doden, Erwin Adriano ‘Jais’ Juliana (35) en zijn neefje Shantley Percival Arnhem (22). Juliana was de leider van de bende Buena Vista City, die al langere tijd overhoop lag met de No Limit Soldiers (NLS). Volgens het Openbaar Ministerie betrof de schietpartij op Hato dan ook een afrekening in het criminele circuit. “De vijf verdachten lijken banden te hebben met NLS”, meldt het OM.

Bij eerdere huiszoekingen zijn verboden wapens, contant geld en verdovende middelen aangetroffen. Tijdens de drie huiszoekingen deze ochtend zijn in twee woningen in de wijk Koraal Specht en een woning in de wijk Marie Pampoen ‘digitale gegevensdragers’ in beslag genomen.

'Jais' Juliana werd in de avond van 15 juli in koelen bloede doodgeschoten - foto: José de Bruin

‘Jais’ Juliana werd in de avond van 15 juli in koelen bloede doodgeschoten – foto: José de Bruin

Zeven omstanders, die stonden te wachten bij de aankomsthal, raakten op de bewuste avond van de schietpartij gewond. Juliana was net geland met Air Berlin vanuit Düsseldorf en werd nog voordat zijn neefje hem een wapen kon geven doodgeschoten.

Door Anneke Polak