Leerlingen van 2-Vsbo doen hun best tijdens de speurtocht over Curaçaose kunst (foto's: Elisa Koek)

Leerlingen van 2-Vsbo doen hun best tijdens de speurtocht over Curaçaose kunst – foto’s: Elisa Koek

WILLEMSTAD – “De jeugd kent tambu wel, maar we leren hen dat tambu meer is dan met je heupen wiegen of slaan op een trommel”, vertelt manager van het Curaçaosch Museum Magaret Wallé.

De hele week bezoeken scholen het museum in verband met ‘Siman di Kultura’ (Week van Cultuur). Vanmorgen waren het de leerlingen van de Goslingaschool die leerden over Curaçaose kunst, geschiedenis en muziek.

Een reportage van Elisa Koek

Over kunst is er volgens Wallé nog weinig bekend bij de meeste kinderen. “Eigenlijk leren alleen scholieren die het vak Cultuur en Artistieke Vorming hebben op school, iets over kunst. We zijn dus heel blij dat leerlingen vandaag hier zijn.”

siman di tambu 1

Interessant
De leerlingen vermaken zich wel tijdens het culturele uitje. Een jongedame klaagt over de hitte, maar de meeste tieners zien de meerwaarde wel in. “Ik ben Surinaams en ik ben zes weken geleden hier komen wonen, dus ik vind dat ik meer moet leren over de cultuur”, vertelt de dertienjarige Nachely. “Ik heb vandaag veel nieuwe dingen geleerd en vind vooral de Curaçaose kunst erg interessant.”

Door Elisa Koek