Afgestudeerden studenten MBO 1

Afgestudeerde studenten MBO 1

THE BOTTOM – De eerste afgestudeerde studenten van de MBO 1 opleiding die schoolverlaters op Saba een tweede kans geeft, hebben onlangs hun diploma gekregen.

De vier studenten hebben het afgelopen jaar de cursus met het Sociale Kans Traject (SKJ) van de Saba Reach Foundation gevolgd. Het voortraject heeft de studenten, tussen de achttien en 24 jaar, geholpen om terug te komen in een schoolroutine.

Modules
Het programma bestaat uit vijf modules: carrière en staatsburgerschap, Nederlands, Engels, wiskunde en workshops. Vijftig procent van het programma bestaat uit stages waarbij studenten achttien weken acht uur per dag stagelopen. De focus lag ook op de ontwikkeling van sociale vaardigheden.

Saba Reach Foundation is dit jaar met hulp van de University of the Dutch Caribbean (UDC) ook gestart met taalcursussen Engels, Nederlands en Spaans bij de stichting Volwassenenonderwijs. In totaal zijn 23 cursisten geslaagd voor de taalcursussen.

Samenwerking
Beleidsadviseur Elvin Henriquez van het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en Magali Jacoba van UDC waren bij de diploma-uitreiking aanwezig. Saba Reach Foundation krijgt hulp van de zusterstichting FORMA uit Bonaire en de Gwendolyn van Putten School uit St. Eustatius. Omdat de middelbare school op Saba niet met het traject heeft ingestemd, heeft het OCW aanbevolen om een samenwerking aan te gaan met de Gwendolyn van Putten School.

Door Hazel Durand