Isabella met jeugd op Saba

Isabella met een aantal jongeren op Saba

THE BOTTOM – Rijksvertegenwoordiger Gilbert Isabella is deze week opnieuw op Saba. Tijdens zijn bezoek heeft de Rijksvertegenwoordiger zich vooral gericht op de behoeftes van de jeugd op het kleinste eiland in het Koninkrijk.

Een van de uitdagingen waarmee jonge Sabanen geconfronteerd worden is de overgang van Engels middelbaar onderwijs naar een Nederlandse vervolgstudie. De taalbarrière zorgt voor drop-outs. “Het is verfrissend om te zien dat er niet alleen geklaagd wordt over wat niet goed loopt maar dat de Sabanen zelf met voorstellen en ideeën komen om de situatie te verbeteren”, zegt Isabella.

Isabelle erkent dat Saba, St. Eustatius en Bonaire drie verschillende eilanden zijn met hun eigen cultuur, kenmerken, uitdagingen en mogelijkheden. “Mijn boodschap aan de eilanden is; maak gebruik van mij, mijn netwerk en het directe contact dat ik heb met vertegenwoordigers in Den Haag. Als Rijksvertegenwoordiger streef ik ernaar om een bijdrage te leveren en oplossingen te vinden. Laten wij dat samen doen.”

Mount Scenery
Verder merkte de nieuwe Rijksvertegenwoordiger tijdens een toer over Saba op dat Sabanen goed zorgen voor hun eiland. Vandaag beklimt hij met een aantal leerlingen het hoogste punt in het Nederlandse Koninkrijk, Mount Scenery.

Door Hazel Durand