Minister Ronald Plasterk - foto: Jamila Baaziz

Minister Ronald Plasterk – foto: Jamila Baaziz

ORANJESTAD – Oppositiepartij MEP wil dat het definitieve Cft-rapport over de begroting van 2014 alsnog openbaar wordt gemaakt. Dat maakt partijleider Evelyn Wever-Croes kenbaar in een brief aan minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties.

Het rapport van het College Financieel Toezicht (Cft) werd afgelopen vrijdag aan de regering van Aruba aangeboden. De afspraak was dat het rapport voorlopig niet gepubliceerd wordt totdat de regering het van een repliek heeft voorzien.

MEP heeft geconstateerd dat een lokale nieuws-website zaterdag al informatie uit het rapport heeft uitgelekt, ‘hetwelk suggereert dat bepaalde media het rapport in hun bezit hebben’, staat in de brief.

Heroverwegen
MEP wijst erop dat de voorlopige versie van het rapport wel direct werd gepubliceerd. De oppositiepartij vindt dat de Arubaanse bevolking het recht heeft om zo snel mogelijk kennis te nemen van het definitieve rapport. Daarom vraagt partijleider Wever-Croes aan minister Plasterk om het besluit op een embargo te heroverwegen en de Staten van Aruba een kopie van het definitieve rapport toe te sturen.

Door Ariën Rasmijn