Carlos Richardson ligt zwaargewond op intensive care. Archieffoto 2013 Today /  Milton Pieters

Carlos Richardson ligt zwaargewond op intensive care – archieffoto 2013 Today / Milton Pieters

PHILIPSBURG – Het is onrustig in de Pointe Blanche gevangenis nadat Carlos Richardson een moordaanslag probeerde te plegen op Urvin Wawoe, beter bekend als rapper Nuto en leider van de beruchte Koraal Specht bende No Limit Soldiers.

Richardson werd vorig jaar in hoger beroep veroordeeld tot 29 jaar en negen maanden voor twee moorden, poging tot moord, poging tot doodslag en lidmaatschap van een criminele organisatie. Hij bedreigde naar verluidt Wawoe met een pistool, maar de rapper sloeg terug met een geïmproviseerde machete waarmee hij Richardson zware verwondingen toebracht.

Richardson ligt onder politiebewaking op intensive care in het St. Maarten Medisch Centrum maar is volgens het Openbaar Ministerie buiten levensgevaar.

Vuurwapens
Na de confrontatie tussen Richardson en Wawoe zijn twee vuurwapens in beslag genomen. De politie heeft de gevangenis gecontroleerd op wapens en andere contrabande waarbij ook honden werden ingezet. De doorzoeking leverde een ontstellende hoeveelheid geïmproviseerde wapens op zoals messen en machetes. Er werd ook een dames g-string gevonden.

Cocaïne
Wawoe zit een celstraf van acht jaar uit. Hij werd in 2012 gesnapt in het bezit van bijna vier kilo cocaïne. De rechtbank veroordeelde hem ook voor witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Levenslang
De aanwezigheid van Wawoe in Pointe Blanche was destijds de reden voor het OM in Curaçao om de overplaatsing van Dangelo Damascus, een verdachte in de Helmin Wiels moord , naar St. Maarten te blokkeren. Damascus legde bezwarende verklaringen af over Elvis Kuwas, een lid van No Limit Soldiers die tot levenslang is veroordeeld voor de moord op Wiels.

Door Hilbert Haar