Frans Richardson en Leona Marlin-Romeo - foto Today / Hilbert Haar

Frans Richardson en Leona Marlin-Romeo – foto Today / Hilbert Haar

PHILIPSBURG – Leona Marlin-Romeo, de nummer twee kandidaat van de partij Verenigd St. Maarten (USp) heeft op een persconferentie ten stelligste ontkend dat zij overstapt naar Theo Heyliger’s Verenigde Volkspartij (UP). Het gerucht werd vandaag in de wereld gebracht door SMN, een notoir onbetrouwbare website.

De overstap naar de UP zou de fragiele coalitie van Nationale Alliantie, Democratisch Partij en Verenigd St. Maarten, die onderhandelt over een nieuwe regering, ten val hebben gebracht. Deze partijen hebben een meerderheid van een zetel in het nieuwe parlement.

Geheime dienst
USp-leider Frans Richardson kon de vraag of er mogelijk betaald is voor de publicatie van het gerucht niet beantwoorden. “Ik werk niet voor de geheime dienst.”

Duidelijkheid
Marlin-Romeo zei dat ze absoluut niet van plan is te vertrekken en dat ze pal naast haar partijleider Richardson staat. Ze zei persoonlijk niet benaderd te zijn door ‘enige andere partij’ maar dat leden van haar campagneteam wel zijn benaderd. “Ik ga nergens heen”, zei ze voor alle duidelijkheid.

SMN schreef dat Marlin-Romeo was overgestapt naar de UP en dat ze hiervoor geld had aangenomen. Het verleden van haar campagneleider Henry Lynch werd ook rücksichtslos en zonder enige reden te berde gebracht.

Wolven
“Voordat je mijn naam en de naam van mijn campagneleider door het slijk haalt moet je wel de feiten op een rijtje hebben”, zei Romeo-Marlin. “Toe maar, gooi me voor de wolven. Maar als ik terug kom, ben ik de leider.”

Door Hilbert Haar