Minister Irene Dick - foto: Tico Vos

Minister Irene Dick – foto: Tico Vos

WILLEMSTAD – Specialisten van Sentro pa Guia Edukashonal (SGE) en medewerkers van het ministerie van Onderwijs onderzoeken de misstanden op de Dr. Nelly Winkelschool. De school voor speciaal onderwijs kwam in opspraak nadat meerdere leerlingen door hun ouders van school werden gehaald.

 
De schreeuw- en scheldpartijen van docenten werden opgenomen door een van de ouders en naar buiten gebracht. Minister Irene Dick van Onderwijs betreurt het dat zij pas op de hoogte is gebracht nadat de situatie escaleerde. “In de toekomst moeten we ervoor zorgen dat er niet pas gehandeld wordt als de misstanden een hoogtepunt bereiken, want dit is niet in het voordeel van onze leerlingen.”

 
Het personeel van het ministerie van Onderwijs en specialisten van SGE werken samen met de ouders en leerlingen van de school om tot een oplossing te komen.

 
Naast de klachten van ouders, klapte ook een oud-leraar uit de school. Rixt de Vries, die in 2011 op de dr. Nelly Winkelschool begon met lesgeven, noemde het voortdurend schreeuwen en gebruik van verbaal en fysiek geweld naar de kinderen ‘verschrikkelijk.’

 
Nieuwe school
De leerlingen in kwestie hebben ondertussen een andere school gevonden. De specialisten van SGE blijven voorlopig peilen hoe het met de leerlingen verloopt op hun nieuwe school.

 
Door Leoni Leidel-Schenk